Aras'ı yeni gıdalarla tanıştırmaya devam ederken geçen ay sabah kahvaltısına başladım.. Kahvaltıda anne sütüyle yumuşatılmış bebe bisküvisi, pekmez, ceviz ve peynir vermemizi söylemişti doktorumuz. Ben de hala ücretsiz izindeyim. Hazır evdeyken, Aras'a paketli şekerli bisküvilerden yedireceğime bebe bisküvisini kendim yapmak istedim ve tarif arayışı içine girdim. Araştırmalarım sonrası şu tarife karar verdim.
Malzemeler
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yulaf unu
1 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu (Hamura kıvam vermek için)
Tarifte kullandığım tüm malzemeler organik.
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, irmik, yulaf unu, pirinç unu, yoğurt ve yoğurt suyunu bir kapta yoğurun. Buğday ununu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 1-2 cm kalınlığında incelterek kesip tepsiye dizin. Önceden 175 derecede ısınmış fırında 20-25 dk. pişirin. Üzeri pembeleşince bisküviler hazır :).
Not: Ben yarım ölçü pişirip taze taze yediriyorum. Yarım ölçü ile 13-14 adet bisküvi çıkıyor. Çay bardağı olarak Aida bardaklarından kullandım. 6 aydan büyük bebeğinize doktor tavsiyesi ile bisküvi yedirebilirsiniz. Her ek gıdaya başlandığında alerji riski için 3 gün kuralını dikkate almayı unutmayın.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder